12. fejezet · 12.3
Album megosztása családdal vagy barátokkal
Tekintse meg egy rövid videóban
Egy albumot megoszthat a Nextcloud-fiókkal rendelkező felhasználókkal, akik ekkor a saját Fényképek alkalmazásukban látják azt, vagy bárkivel egy hivatkozás segítségével. Így mutathatja meg a nyaralási fényképeket a családnak anélkül, hogy e-mailben küldené el őket, vagy közösségi médiába töltené fel azokat.
Megosztás egy Nextcloud-felhasználóval
- Nyissa meg a Fényképek alkalmazásban az albumot, és kattintson a jobb felső sarokban a megosztás gombra (Az album közreműködőinek kezelése), a Fényképek hozzáadása az albumhoz mellett.
- Megnyílik a Közreműködők hozzáadása ablak. Írjon be egy nevet a Felhasználó vagy csoport keresése mezőbe, majd kattintson a kívánt személyre vagy csoportra.
- Kattintson a Mentés gombra (2).


A másik felhasználó a Fényképek alkalmazásban, a Közreműködőkkel készült albumok között látja az albumot, és azt is, hogy ki osztotta meg vele. A közreműködők nemcsak megtekinthetik az albumot, hanem szerkeszthetik is: maguk is adhatnak hozzá fényképeket. Ez praktikus egy családi ünnepség után, amikor mindenki hozzáteheti a saját fotóit.

Megosztás hivatkozással
Kattintson ugyanabban az ablakban a Megosztva nyilvános hivatkozással lehetőségre (1). A hivatkozással bárki megtekintheti és letöltheti a fényképeket, akár fiók nélkül is. Másolja ki a hivatkozást, és küldje el annak, akinek szeretné. Ha már nem szeretné megosztani, törölje a hivatkozást ugyanebben az ablakban.
Figyelem: aki rendelkezik a hivatkozással, az megtekintheti és továbbíthatja is a fényképeket. Gyermekekről készült vagy más magánjellegű fényképeket tartalmazó hivatkozást csak olyan személyekkel osszon meg, akikben megbízik.
Inkább egy mappát osztana meg?
A fényképeket tartalmazó mappát a Fájlok alkalmazásból is megoszthatja. Ez akkor hasznos, ha másoknak is kell fényképeket hozzáadniuk, például egy családi ünnepség után: ossza meg a mappát szerkesztési jogosultsággal, vagy hozzon létre fájlkérést. Lásd: Megosztás saját Nextcloud-fiókon belüli felhasználóval, Nyilvános hivatkozás létrehozása: megtekintés, szerkesztés, jelszó, lejárati idő és letöltési korlát és Fájlok bekérése: fájlgyűjtő mappa és fájlkérés. A fényképeket tartalmazó megosztott mappa a tulajdonos tárhelyébe számít bele, lásd: Aki megosztott fájlokat használ, az Ön tárhelyét használja.
Tipp: nem indul el egy videó a megosztott albumban a másik félnél? Ossza meg inkább a videót tartalmazó mappát a Fájlok alkalmazáson keresztül, vagy töltesse le vele a videót.
