Hoofdstuk 14 · 14.4
Meer opslag of gebruikers, pakket wijzigen of opzeggen
Je pakket groeit mee. Meer opslag, extra gebruikers of Office-licenties regel je zelf op de pakketpagina in Mijn WebOké. Daar stap je ook over naar een ander pakket, of zeg je je pakket op.
Configureerbare opties

| Optie | Wat je kiest | Bij welk pakket |
|---|---|---|
| Opslagruimte (1) | Personal 250 of 500 GB, Family 500 GB of 1 TB, Max 1, 2 of 5 TB | Personal, Family, Max |
| Nextcloud Office users (2) | Het aantal Office Suite-licenties (zie Office-licenties toekennen en bijbestellen) | Personal, Family, Max |
| Extra Nextcloud accounts (3) | Extra gebruikers bovenop de 10 van Max, tot 100 in totaal | Max |
| Subdomein van Nextcloud server (4) | Het gratis adres op webokecloud.nl of je eigen subdomein (zie Je Nextcloud op een eigen domein (cloud.jouwbedrijf.nl)) | Family, Max |
- Kies bij de optie wat je wilt.
- Klik op Opties opslaan (5).
- Je ziet wat je bijbetaalt voor de rest van je periode, exclusief en inclusief btw.
- Klik op Bevestigen en betalen en betaal de factuur.
Een upgrade betaal je naar rato bij voor de rest van je periode en gaat in na betaling. Een verlaging gaat direct in. Na een wijziging van de opslag passen wij de opslag voor alle gebruikers van je pakket aan.
Let op: verlaag je de opslag, kijk dan eerst bij de teller Opslagruimte of je bestanden in de kleinere opslag passen. Wat telt voor je opslag, lees je in Opslag bekijken: wat telt wel en niet mee.
Een ander pakket kiezen
Op de pakketpagina staat de kaart Hostingpakket wijzigen als er een ander pakket voor je is. Kies het nieuwe pakket en klik op Wijzig pakket.
- Een upgrade, bijvoorbeeld van Personal naar Family, gaat direct in. Je betaalt naar rato bij voor de resterende dagen. Je houdt je eigen Nextcloud met al je bestanden.
- Een downgrade gaat in per je volgende verlenging. Je betaalt niets bij. Zorg dat je gebruikers en bestanden in het kleinere pakket passen.
- Meer dan 5 gebruikers bij Family? Dat kan alleen met Max.
- Van Free naar een betaald pakket gaat niet met een upgrade. Je bestelt een nieuw pakket en zet je gegevens over. Zie Van Nextcloud Free naar een betaald pakket, of van een andere Nextcloud-aanbieder.
Je pakket opzeggen
Onderaan de pakketpagina staat de kaart Product opzeggen. Je kiest daar:
- Per de vervaldatum: je Nextcloud blijft tot die datum gewoon werken en wordt daarna automatisch beëindigd. Je krijgt geen verlengfactuur meer. Zolang de datum niet voorbij is, kun je dit terugdraaien met Opzegging ongedaan maken.
- Opzeggen en direct verwijderen: je Nextcloud wordt meteen verwijderd, met alle bestanden. De resterende termijn wordt niet terugbetaald.
Let op: na het beëindigen zijn alle bestanden, agenda's en contacten van alle gebruikers weg. Haal eerst alles op wat je wilt bewaren: bestanden met de desktop-app of als zip, agenda's en contacten als ics- en vCard-bestand. Zie Uploaden en downloaden, ook grote bestanden, hele mappen en zip en Contactpersonen: aanmaken, groepen, importeren en exporteren.
Gaat je Nextcloud naar een andere klant van WebOké, bijvoorbeeld bij de verkoop van je bedrijf of een nieuwe penningmeester? Gebruik dan Overdragen aan een andere klant onderaan de pakketpagina. Zeg dan niet op: alles blijft staan.
