Poglavlje 11 · 11.7
Privatnost: preuzimanje ili brisanje Vaših podataka
Imate pravo na uvid u svoje podatke i možete zatražiti njihovo brisanje. Oboje možete sami urediti, bez otvaranja zahtjeva za podršku. Idite na Moja administracija, karticu Podaci, i pomaknite se do bloka Vaši podaci i privatnost pri dnu. Taj blok vidi samo vlasnik korisničkog računa.

Preuzmite sve moje podatke
Kliknite na Preuzmite sve moje podatke (1). Dobit ćete jednu zip-datoteku sa svime što imamo o Vama:
- datoteku sa svim Vašim podacima: korisnički račun, prijave, kontakti, proizvodi, domene, računi, uplate, kredit, narudžbe, zahtjevi za podršku, poslane e-poruke, povijest prijava i privole, te i Vaši AI razgovori, AI Builder stranice i MCP pristup;
- mapu sa svim Vašim računima u pdf formatu.
Lozinke, sigurnosni ključevi, kodovi za prijenos i interne bilješke namjerno nisu uključeni. Novo preuzimanje možete napraviti svakih nekoliko minuta.
Više o svojim podacima pročitajte putem poveznice Saznajte više o svojim podacima i brisanju korisničkog računa pri vrhu bloka.
Vaš pristanak za AI asistenta
U istom bloku vidite jeste li dali dopuštenje AI asistentu da pristupa Vašem korisničkom računu. Ako jeste, ovdje to možete i povući. Više o asistentu pročitajte u AI asistent: što sve može učiniti za Vas?.
Izbrišite sve moje podatke
Ne želite više biti naš klijent? Tada možete sami izbrisati svoj korisnički račun i sve svoje podatke putem opcije Izbrišite sve moje podatke (2). To je moguće samo ako više nemate aktivnih proizvoda, neplaćenih računa ni kredita.
Ako još uvijek nešto imate aktivno, nakon klika vidjet ćete pregled onoga što prvo treba riješiti, primjerice Vaše aktivne proizvode i domene. Prvo ih otkažite ili prenesite domene, platite neplaćene račune i javite nam se u vezi kredita. Pomoću Natrag (1) vraćate se nazad.

Ako se Vaš korisnički račun može izbrisati, prvo ćete vidjeti upozorenje s objašnjenjem što će se dogoditi:
- Nakon toga više se nećete moći prijaviti. Ostali korisnici gube pristup ovom korisničkom računu.
- Svi Vaši podaci bit će izbrisani: korisnički račun, kontakti, zahtjevi za podršku, e-poruke, narudžbe i prijave.
- Vaše račune čuvamo zasebno jer to zahtijeva zakon. Prvih 7 godina s Vašim imenom i adresom, a nakon toga bez njih.
Za potvrdu unesite svoju lozinku i upišite riječ koja se prikazuje na ekranu. Zatim kliknite na Trajno izbrišite. Ako niste sigurni, kliknite na Odustanite.
Napomena: brisanje se ne može poništiti. Prvo preuzmite svoje podatke ako nešto želite sačuvati.
Savjet: ako više nemate aktivnih proizvoda, Vaš korisnički račun automatski ćemo izbrisati nakon 1 godine.
