Κεφάλαιο 10 · 10.1
Οι σημαντικότερες ρυθμίσεις
Στις Ρυθμίσεις προσαρμόζετε το webmail σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάντε κλικ στο μενού στις Ρυθμίσεις και έπειτα ξανά στις Ρυθμίσεις. Θα δείτε τότε τις παρακάτω ενότητες. Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ στην Αποθήκευση σε κάθε ενότητα.
| Ενότητα | Τι ρυθμίζετε εκεί; |
|---|---|
| Περιβάλλον χρήστη | Γλώσσα, ζώνη ώρας, πώς εμφανίζονται η ώρα και η ημερομηνία, πόσο συχνά το webmail ελέγχει για νέα μηνύματα και η εμφάνιση. Δείτε Γλώσσα, εμφάνιση και σκοτεινή λειτουργία. |
| Προβολή Μηνυμάτων | Πότε ένα μήνυμα θεωρείται αναγνωσμένο, πόσα μηνύματα εμφανίζονται ανά σελίδα και ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα. Δείτε Ειδοποίηση για νέα μηνύματα. |
| Προβολή Μηνυμάτων | Πώς διαβάζετε τα μηνύματα: σε νέο παράθυρο, με ή χωρίς μορφοποίηση, και αν φορτώνονται εξωτερικές εικόνες. |
| Δημιουργία Μηνυμάτων | Σύνταξη με ή χωρίς μορφοποίηση, πόσο συχνά αποθηκεύεται ένα πρόχειρο, πού τοποθετείται η απάντησή σας, η υπενθύμιση για ξεχασμένα συνημμένα και πότε προστίθεται η υπογραφή σας. |
| Επαφές | Πώς λειτουργεί το βιβλίο διευθύνσεών σας, για παράδειγμα αν το webmail απομνημονεύει αυτόματα τις διευθύνσεις στις οποίες στέλνετε email. |
| Ειδικοί Φάκελοι | Ποιος φάκελος χρησιμοποιείται ως Πρόχειρα, Απεσταλμένα, Ανεπιθύμητα, Κάδος Απορριμάτων και Αρχειοθέτηση. Δείτε Αρχειοθέτηση μηνυμάτων. |
| Ρυθμίσεις διακομιστή | Συντήρηση, όπως το άδειασμα του κάδου κατά την αποσύνδεση. |
Εξωτερικές εικόνες

Στην Προβολή Μηνυμάτων επιλέγετε στο Allow remote resources (1) πότε το webmail φορτώνει εικόνες από το διαδίκτυο. Η προεπιλογή είναι never: σε αυτή την περίπτωση κάνετε κλικ στο Να επιτρέπεται για κάθε μήνυμα ξεχωριστά (δείτε Ανάγνωση μηνύματος). Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αποστολείς από το βιβλίο διευθύνσεών σας ή τους αξιόπιστους αποστολείς σας. Δεν συνιστούμε να επιτρέπετε πάντα τις εξωτερικές εικόνες, γιατί έτσι οι αποστολείς μπορούν να δουν πότε ανοίγετε το μήνυμά τους.
Αυτόματο άδειασμα του κάδου

Στις Ρυθμίσεις διακομιστή επιλέγετε στη Συντήρηση αν το webmail θα αδειάζει τον κάδο όταν αποσυνδέεστε. Έτσι το γραμματοκιβώτιό σας παραμένει αυτόματα μικρό. Αν θέλετε να απαλλαγείτε αμέσως από τα ανεπιθύμητα μηνύματα, ενεργοποιήστε την επιλογή Άμεση διαγραφή μηνυμάτων στα Ανεπιθύμητα.
Συμβουλή: έχετε αμφιβολίες για κάποια ρύθμιση; Αφήστε την όπως είναι. Η προεπιλογή λειτουργεί καλά για τους περισσότερους χρήστες.
