Se aktive økter og logg ut eksternt
På Min side ser du nøyaktig hvilke enheter og nettlesere du er logget inn på. Har du glemt å logge ut et sted, for eksempel på en annens datamaskin, kan du enkelt logge ut av den økten eksternt.
Se de aktive øktene dine
- Logg inn på Min side.
- Gå til Innloggingsdetaljer (nederst til venstre i menyen, eller via Min administrasjon, under Innloggingsdetaljer).
- Bla ned til kortet Aktive økter. For hver økt ser du nettleseren og systemet, IP-adressen og når økten ble logget inn. Enheten du bruker nå, har etiketten Denne økten.
Logge ut av en økt eksternt
- Finn økten du vil avslutte i oversikten.
- Klikk på Logg ut ved siden av økten. Kontoen din blir da logget ut på den enheten med en gang.
Vil du avslutte alt på én gang? Klikk på Logg ut overalt unntatt denne enheten. Selv forblir du logget inn. Denne knappen ser du bare hvis du er logget inn på mer enn én enhet.
Dette er spesielt nyttig hvis du har glemt å logge ut på en annen enhet, eller hvis du ser en økt du ikke kjenner igjen. Stoler du ikke på en økt? Logg den ut og velg et nytt passord med en gang: Det hjelper ikke å bare logge ut hvis noen kjenner passordet ditt.
Greit å vite
- Vil du sikre kontoen din ekstra godt? Bruk da også en autentiseringsapp. Hvordan du gjør det, kan du lese i Totrinnsbekreftelse på Min side og oppsett av en autentiseringsapp.
- På samme side administrerer du også de andre innloggingsdetaljene dine.
- Kolleger du har invitert som brukere, har sin egen innlogging. Øktene deres ser du ikke her.
Utfyllende forklaring med skjermbilder: Se og logge ut av aktive økter i WebOké-brukerveiledningen.
