Plecarea de la WebOké: iată cum vă luați datele cu dumneavoastră
Treceți la un alt furnizor? Site-ul dvs. web, e-mailul, fișierele și numele de domenii vă aparțin și le puteți lua cu dvs. Aici găsiți, pentru fiecare produs în parte, cum și în ce ordine. Regula cea mai importantă: mai întâi exportați totul și verificați la noul furnizor, abia apoi anulați.
Ordinea pe scurt
- Pregătiți totul la noul furnizor.
- Exportați sau copiați datele dvs. (vedeți tabelul de mai jos) și verificați la noul furnizor dacă totul este prezent.
- Modificați DNS-ul: înregistrările MX (unde ajunge e-mailul dvs.) și înregistrările pentru site-ul dvs. web trebuie să indice către noul furnizor. Dacă mutați și domeniul, faceți acest lucru acum.
- Așteptați câteva zile, copiați din nou e-mailul și verificați dacă totul funcționează.
- Abia apoi anulați.
Ce luați cu dvs., pe produs
| Ce | Cum îl luați cu dvs. |
|---|---|
| Site web și baze de date | În WebOké Backups alegeți metoda Descărcare: primiți un fișier tar.gz care este disponibil timp de 48 de ore. Consultați WebOké Backups: vizualizarea, restaurarea sau descărcarea unei copii de siguranță. Sau creați în DirectAdmin o copie de siguranță (Copie de siguranță și restaurare: crearea unei copii de siguranță proprii în DirectAdmin) ori exportați separat o bază de date (Exportarea unei baze de date). |
| Prin IMAP. Utilizați instrumentul de migrare al noului dvs. furnizor cu adresa de e-mail, parola și serverul nostru de e-mail (Toate setările într-o privire: servere, porturi și securitate). Sau configurați în programul dvs. de e-mail atât vechea, cât și noua căsuță poștală, și trageți folderele dintr-una în cealaltă. Instrumentul nostru propriu de migrare a e-mailului funcționează doar către WebOké. | |
| Nextcloud | Fișiere cu aplicația desktop sau ca arhivă zip, calendare ca fișier .ics și persoane de contact ca fișier .vcf. Consultați Exportarea datelor din Nextcloud: fișiere, calendar și contacte. |
| Nume de domeniu | Mutare cu codul de transfer (codul EPP), vedeți mai jos. |
| Înregistrări DNS | Creați o copie de siguranță DNS și preluați înregistrările la noul furnizor. Consultați Crearea și restaurarea unei copii de siguranță a DNS-ului dvs.. |
| Datele dvs. de client și facturile | Mergeți la Datele mele, Datele și confidențialitatea dvs., și faceți clic pe Descărcați toate datele mele. Primiți o arhivă zip cu datele dvs. și toate facturile dvs. în format pdf. Consultați Descărcarea datelor dvs. sau ștergerea contului dvs.. |
Mutarea numelui dvs. de domeniu
- DNSSEC este activat și domeniul dvs. primește alte servere de nume (nameserver) la noul furnizor? Atunci dezactivați mai întâi DNSSEC și așteptați o zi. Consultați DNSSEC și mutarea: mai întâi dezactivare, sau preluarea cheii.
- Deschideți pagina domeniului și faceți clic în cardul Avansat pe Afișați codul EPP. Pentru toate domeniile dvs. simultan, utilizați în Centrul de mutare opțiunea Solicitați codurile EPP. La unele extensii primiți codul prin e-mail. Un cod .be îl solicitați chiar dumneavoastră la DNS Belgium. Consultați Cum solicit codul de transfer/token-ul EPP?
- Oferiți codul (valabil 30 de zile) noului dvs. furnizor, acesta va iniția mutarea.
Numele de domenii dintr-un pachet de găzduire nu sunt anulate automat atunci când anulați pachetul. Acestea rămân ca înregistrare separată: mutați-le sau anulați-le separat. Dacă lăsați un domeniu să expire, acesta este șters de la registry la data expirării. Consultați Recuperarea unui domeniu expirat sau anulat: carantină și perioadă de recuperare.
Anulare: la data expirării sau imediat
Mergeți la Produsele mele, faceți clic la produs pe Administrare și alegeți la final Anulați produsul. Un motiv este obligatoriu. Puteți alege:
- La data expirării: produsul funcționează în continuare până la acea dată, fără factură de reînnoire. Folosiți acest timp pentru a exporta totul. Retragerea este posibilă atât timp cât produsul este activ, cu Anulați retragerea anulării.
- Anulare și ștergere imediată: totul este șters imediat. Acest lucru nu poate fi anulat.
Factura de reînnoire este emisă cu aproximativ 35 de zile înainte de data expirării. Dacă aceasta este deja deschisă, alegeți în fereastra de anulare dacă anulați începând cu data expirării anterioare (factura va fi atunci creditată) sau cu cea nouă. Primiți o confirmare a anulării prin e-mail. Mai multe explicații găsiți în Anularea produselor și domeniilor, retragerea anulării și ce se întâmplă apoi.
Utilizați Nextcloud Free? Atunci vă ștergeți contul cu Ștergeți contul meu din Nextcloud Free. Acest lucru se întâmplă imediat și definitiv.
Ce se întâmplă la data de încheiere
- VPS: acesta este mai întâi oprit timp de 7 zile și apoi șters.
- AI Bouwer: site-urile de pe adresa noastră devin inaccesibile atunci când serviciul încetează.
- Copii de siguranță: odată ce pachetul a dispărut, nu mai puteți restaura nimic dvs. înșivă. La cerere, putem restaura încă din copia noastră de siguranță până la 30 de zile după încheiere. Pentru aceasta, contactați serviciul de asistență.
- Contul dvs. de client: fără produse, îl ștergem automat după un an. Puteți face acest lucru și mai devreme, consultați Descărcarea datelor dvs. sau ștergerea contului dvs..
